John Bindels Welkom op de website van GreenChamp Meststoffen. Ik ben John Bindels. Mijn baan als hoofd greenkeeper op een golfbaan combineer ik met het adviseren en verkopen van meststoffen voor golfbanen, voetbalvelden, plantsoenen en tuinen.

Ik lever niet alleen meststoffen, maar voorzie mijn klant van een bemestingsadvies. Dat doe ik op basis van grondmonsters, die ik laat nemen en analyseren. Ik zorg vervolgens voor een gedegen bemestingsplan. Na overleg en het akkoord van de klant lever ik zelf de meststoffen af en blijf ik betrokken bij de ontwikkelingen van de grasmat op de golfbaan, het voetbalveld, het plantsoen of uw tuin. Deze werkwijze zorgt ervoor dat ik dicht bij het product blijf dat ik adviseer en lever. Ik ben tot deze aanpak gekomen, omdat ik heb gemerkt dat het vaak aan die betrokkenheid ontbreekt. En dat is nu juist zo belangrijk.

Jarenlange kennis en ervaring
John Bindels runde na zijn studie aan de agrarische school en de Champignonvakschool de ouderlijke champignonkwekerij. Zijn kwekerij fungeerde als testbedrijf voor Nutreco. In de loop der tijd zijn er tientallen en waarschijnlijk meer dan 100 meststoffen beproefd voor de teeltverbetering van champignons. Hij heeft deze kennis over meststoffen uitgebreid met zijn werk als hoofd greenkeeper. Dit maakt dat John een schat aan kennis en ervaring heeft als het gaat om bemesten van golfbanen en inmiddels ook voetbalvelden, plantsoenen en tuinen.